:::: MENU ::::

FIFApro | Liga I in FIFA

FIFApro va ofera Liga I si a II-a in FIFA. Incearca si convinge-te singur.

TEST DRIVE UNLIMITED

  • May 02 / 2009
  • 2
Software & Gaming

TEST DRIVE UNLIMITED

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (9 votes cast)

Test Drive Unlimited se poate caracteriza printr-un singur cuvant. LIBERTATE. Fie ca este libertatea de a alege, posibilitatile de modificare sau pur si simplu un loc mare de joaca prin care sa ma plimb, aceasta caracteristica a fost mereu pe lista mea de prioritati.

Seria Test Drive ce-i drept nu a reusit intotdeauna sa aduca multa libertate in jocurile sale. De asemenea, ea nu a avut o identitate puternica pentru ca jocurile TD erau relativ diferite intre ele si se aflau de obicei in umbra altor titluri de gen, cum ar fi Need for Speed.

Test Drive Unlimited pare la prima vedere un mare pas inainte fata de predecesorii sai. Producatorii au recreat o intreaga insula in Hawaii la o scara de 1 la 1, cu drumuri, copaci, case, magazine si cam tot ce te-ai astepta sa se regaseasca intr-o astfel de locatie exotica. Si asta fara timpi de incarcare! Si cu o gama larga de masini licentiate!

Deci, daca inca nu ai implinit 18 ani, poti sa-ti formezi o idee, la bordul unei masini puternice, gen Mercedes, Audi, Koenigsegg, Wiesmann, Pagani, Ferrari sau pe motociclete gen Kawasaki sau Ducati. TDU are o oferta de peste 130 de masini si motociclete.

TDU incepe intr-un aeroport unde ai posibilitatea sa alegi una dintre persoanele care stau la coada pentru imbarcare, ea devenind personajul tau din joc. Nu exista foarte multe optiuni de modificare disponibile initial, asa ca din acest punct de vedere nu poate fi vorba despre o comparatie cu jocuri precum Oblivion sau chiar Def Jam Icon. Personajul ales se urca in avion si ajunge pe insula Oahu cu ceva banuti, suficienti cat sa cumpere o casa si o masina. In privinta cumpararii unui acoperis deasupra capului, vei avea la dispozitie o serie de apartamente si vile prin intermediul unei agentiilor imobiliare, dar la inceput iti poti permite doar o locuinta cu cateva locuri de parcare si nu poti achizitiona vehicule peste acest numar, deci este necesara extinderea in timp a investitiilor in imobiliare. Achizitionarea de vehicule poate fi facuta prin intermediul reprezentantelor disponibile la inceput, realizate cu o mare atentie la detaliu, toate masinile fiind aliniate frumos, date cu ceara si tocmai bune de testat. Ai acces la cele mai importante specificatii tehnice, cum ar fi acceleratia, viteza maxima si exista un sistem de notare al handling-ului. Fiecare masina are un pret apropiat de cel real si astfel masina este trecuta intr-o categorie – de la F pana la A in cea din urma fiind incluse supermasinile de genul Mercedes SLR sau Pagani Zonda.

Si in sfarsit poti incepe explorarea insulei si prima impresie este coplesitoare. Totul este excelent modelat, distantele pe care le parcurgi si vitezele sunt apropiate de realitate, celelalte masini de pe strazi isi urmeaza traseele individuale (desi nu prea isi acorda prioritate) si chiar ai senzatia ca te afli intr-un loc in care oamenii ar putea trai, doar ca nu ii poti vedea mergand pe strazi. Exista totusi anumite personaje pe trotuar care ofera misiuni, dar acestea sunt putine si departate unul de celalalt, element care conduce la un sentiment de instrainare fata de joc, mai ales in comparatie cu lumea mult mai vie din Grand Theft Auto de exemplu. Ce-i drept, insula abunda cu diferite tipuri de vegetatie asa ca nu te vei plictisi admirand peiajul.

Ceea ce pe mine, personal nu m-a incantat, a fost ca, firme ca BMW, Honda, Porsche nu sunt incluse in TDU.

pentru FIFApro,
Mihai Popa

TEST DRIVE UNLIMITED, 9.0 out of 10 based on 9 ratings